lunes, 4 de abril de 2016

CÀRRECS DEL CINEMA


DIRECTOR
És la persona que dirigeix ​​la filmació d' una película , dóna instruccions als actors , decideix la posada de cambra, supervisa el decorat i el vestuari, i totes les altres funcions necessàries per a dur a bon terme el rodaje.Previamente haurà intervingut en nombroses labors, principalment la realització del guió tècnic, el càsting dels actors i dels altres professionals , els escenaris naturals en què es rodarà la pel·lícula, els decorats, o la redacció final del guió.


DIRECTOR DE FOTOGRAFIA
És la persona responsable de la creació artística d'imatges per a la posada en escena de produccions cinematogràfiques, televisives o de vídeo. Per a la realització d'aquesta tasca , portarà a terme decisions respecte la il·luminació, òptiques , enquadrament i composició , textures, entre altres per col·laborar en la creació de la imatge de l'obra. El seu treball es realitza mà a mà amb el director i amb altres membres de l'equip, com el director artístic, maquillador, dissenyador de producció, etc. Entre ells s'arriba a acords respecte al tipus d'imatge que requereix la història i la manera d'arribar-hi, depenent del gènere, to de la història, i més. El director de fotografia és també el cap de l'equip de càmera i el responsable últim del mateix . En televisió, el més usual és que el director de fotografia treballi dins de l'estudi però també pot treballar en exteriors.


DIRECTOR D'ART
És la persona responsable de dirigir els equips de disseny artístic i de disseny de producció en tota classe d'obres que continguin un cert aspecte visual i artístic, el que abasta mitjans de comunicació i expressió artística com la publicitat, el cinema, l'edició de llibres, la música, la premsa, els videojocs i fins i tot internet. Aquests equips, dirigits pel director artístic, s'encarreguen de crear primer il·lustracions o dissenys de tot el que visualment farà part de l'anunci, pel·lícula, videojoc, o qualsevol, en el qual s'estigui treballant. Altres departaments de la producció s'encarregaran més tard de construir els decorats de l'òpera, realitzar els maquillatges dels actors de l'obra de teatre, dur a terme els efectes especials de la pel·lícula, construir les infografies o els gràfics del videojoc, etc.


PRODUCTOR
És el representant legal d'una obra cinematogràfica, el responsable dels aspectes organitzatius i tècnics de l'elaboració d'una pel·lícula, complementant l'activitat creativa del director. Està a càrrec de la contractació del personal dalt de la línia, del finançament dels treballs i del contacte amb els publicistes i distribuïdors per a la difusió de l'obra.

PRODUCTOR EXECUTIU És el que reuneix, contracta i gestiona l'equip humà, també coordina l'acció de tots els equips de tècnics: gravació, il·luminació, emissió, etc... És l'encarregat de buscar finançament, ja sigui per part de capital privat o institucions públiques. Organitza les necessitats logístiques amb les temporals, a fi de desenvolupar un maneig eficient de la circumstància temps/espai. Controla el correcte desenvolupament del pla de treball/rodatge establert, decidint com han de enfrontar-se els diferents imprevistos als que s'hagi de fer front sent el que reorganitza el pla de treball, o, si no, dóna el seu vistiplau a les propostes que se li presentin. 


ASSISTENT DE PRODUCCIÓ
És un ajudant del director en que la seva feina consisteix en posar a l'abast tot el que es necessita pel rodatge, és a dir, obtenir tot el material que fa falta per fer un bon assaig. Tot és prèviament manat pel director.


ASSISTENT DE DIRECCIÓ 
És l'ajudant del director de teatre. Depenent del tipus de producció està present en totes les fases de la producció del film: preparació, rodatge i postproducció. També, segons la mida de la producció l'assistent de direcció, té un equip de suport que inclou, segon assistent de direcció i un grup d'assistents de producció que estan a la seva disposició . És el cap del departament de producció en el set.


GUIONISTA 
És un escriptor especialitzat en la creació d'una obra per a una producció cinematogràfica, televisiva, historietística o radiofònica. Aquesta obra pot ser una història original o bé una adaptació d'un guió procedent d'una altra obra ja existent.


CONTINUISTA//SCRIPT
Correspon a la persona encarregada de supervisar la continuïtat d'un projecte audiovisual en tots els seus aspectes visuals i argumentals, de tal manera que el fil temporal en què es narra la història no experimenti cap salt de continuïtat a ulls de l'espectador.


KEY GRIP
És l'encarrregat de determinar quines eines addicionals seran necessaries, comandes i preparacions dels equips necessaris, i transporta equips a la localització de la pel·lícula. Un cop al set, el grip coordina amb els departaments elèctrics i de la càmera juntament amb el director de fotografia per controlar la il·luminació i la càmera de circulació i d'instal·lació.


STUNTMAN // ESPECIALISTA
És la persona suplent també anomenada doble, la qual subsitueix momentàniament al actor, que realitza accions perilloses o que requereixen una habilitat especial dins d'alguna escena de la pel·lícula.


MUNTATGISTA / EDITOR

És la persona que dins de la realització d'una pel·lícula, durant la fase de muntatge , s'encarrega de compondre escenes i seqüències amb un equip d'edició per aconseguir accions, temes o emocions. Aquest procés s'aconsegueix a partir de l'organització, distribució, durada, combinació i enllaç simultani, etc. transformades en plànols de montaje. La tasca del muntador es desenvolupa bàsicament durant la fase anomenada post-producció, que és l'etapa que transcorre entre la finalització del rodatge i el estreno.


FOLEY ARTIST
És la reproducció d'efectes quotidians de so que s'agreguen a la pel·lícula, vídeo i altres mitjans de comunicació en la post-producció per millorar la qualitat d'àudio. Aquests sons reproduïts poden ser qualsevol cosa des de el soroll de peces de vestir, els passos, portes estridents i el trencament de vidres . El millor art Foley està tan ben integrat en una pel·lícula que passa desapercebut pel públic. Ajuda a crear un sentit de la realitat dins d'una escena. Sense aquests sorolls de fons crucials, les pel·lícules se senten estranyament tranquil i incòmode.


EXTRAS: PERSONATGES
És la persona que crea, interpreta i representa una acció dramàtica, ja sigui mitjançant improvisació o basant-se en textos. Construeix el seu treball usant la veu, la mímica i altres recursos corporals i emocionals, intervinguts o intuïts, per tal de transmetre a l'espectador el conjunt d'idees i accions dramàtiques propostes. també pot utilitzar recursos tècnics o objectes com manipular titelles, o interpretar sobre la imatge o la veu dels altres. Combinant la seva creativitat amb el director i la resta de professionals del teatre, i recolzat en estímuls visuals o sonors , actua en llocs on es representen espectacles públics a través de les representaciones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario