lunes, 19 de octubre de 2015

DIFERENTS PLANS I ANGULACIONS DE LA PEL·LÍCULA "LA VISITA"

PLANS:

-Pla detall
                                                     



 

-Primeríssim primer pla




-Primer pla


 

-Pla mig curt





-Pla mig




-Pla americà



 

-Pla sencer(avis)




-Pla conjunt





ANGULACIÓ EN EL PLA HORITZONTAL:

-Angulació horitzontal frontal, respecte als avis





-Angulació horitzontal 3/4



 

-Angulació horitzontal lateral



 

-Angulació horitzontal 7/8, respecte al nen


 

-Angulació horitzontal posterior, respecte el nen




ANGULACIÓ EN EL PLA VERTICAL: 

-Angulacio vertical picada.



 

-Angulació vertical normal



 

-Angulació vertical contrapicat






































































martes, 6 de octubre de 2015

HISTÒRA DE LA FOTOGRAFIA

HISTÒRA DE LA FOTOGRAFIA

La història de la fotografia estudia tots els aspectes relacionats amb les imatges fotogràfiques, a través del temps: procediments, inventors, fabricants, autors de les fotografies, visió artística i documental, progrés tècnic i evolució estètica, aplicacions, comercialització i consum d'imatges fotogràfiques , difusió en altres mitjans de comunicació, conservació en museus i col·leccions. I la seva anàlisi, classificació i interpretació.

La primera publicació trobada fotogràficament va ser la "Cámara oscura". És bàsicament una caixa amb un forat rodo petit per un costat, ia l'altre banda una paret la qual la llum pot incidit.
Al principi s'utilitzava per pintar, calcaven el dibuix real.
A partir del raonament, es plantegen el perquè de no poder portar la fotografía a casa, i apartir d'aquí se'n crea la primera.
                            

La primera fotografía triga a der-se 8 hores per J.N. Niepce a 1839.


Es crea els daguerrotipos: positiu-negatiu.



Ja existien les fotografíes en paper, però encara havien de fer el procés de ositiu-negatiu, Henry Fox Talbot va crear el calotip.



Més tard inventen unes fotocopiadores de fotos perquè es va posar de moda fer fotos despollats.

I per últims, anys més tard, es van preguntar com podien fer imatges en movimnet, i van arrivar a la conclusió de que era per les constancies perceptives:
La constacia de mida- lluny: petit, a prop: gran



La constancia de forma- Cervell no canvia les coses



La constancia de brillantor- Foscor i claror



La constacia de color- Encara que la llum canvia el color de l'objecte el cervell segueix veient el color original.


Teoria de la Gestal: "La contemplación de una sucesión de imágenes daba una impresión de movimiento"

Llei de la proximitat: "Tendemos a agrupar cosas que se encuentran próximas unas a las otras y más alejadas de otros objetos"

Llei de la similitut: La percepció agrupa la figura que té alguna propietat visual en comú, com per exemple la forma o el color.

Llei de la bona continuitat: S'entén a percebre com tots els objectes o línias que mantenen una meteixa dirección

Llei "del cierre": Si una figura està incomleta l'espectador la completa en la seva ment.

Llei de l'experiència: L'experiencia visual previa del receptor.

Tot el que hem vist fins ara eren imatges en moviment, el primer pas del cinema.
Celluloid: Primera invenció pel·lícula.

jueves, 1 de octubre de 2015

ARTS

ART GÒTIC:
 

Art gòtic és una denominació de l'estil artístic que es va desenvolupar a Europa occidental durant els últims segles de l'Edat Mitjana, des de mitjan segle XII fins a la implantació del Renaixement, i ben entrat el segle XVI en els llocs on el Gòtic perviure més temps. Es tracta d'un ampli període artístic, que sorgeix en el nord de França i s'expandeix per tot Occident. Segons els països i les regions es desenvolupa en moments cronològics diversos, oferint en el seu ampli desenvolupament diferenciacions profundes.

Com a característiques de la pintura d'aquest art podem veure que són pintades amb colors més vives,i intenten donar llum. No representen la realitat, tot és molt desproporcionat i intenten donar volum fent la prespectiva que serà millorada anys posteriors.

I com a característiques de les estructures gòtiques dir eleva prodigioses catedrals plenes de llum, desenvolupa una important arquitectura civil i independitza a les altres arts plàstiques de la seva subordinació al suport arquitectònic.

Tanmateix, hi ha també molts elements de continuïtat: el predomini de la inspiració religiosa en l'art segueix sent indiscutit.
















ART ROCOCO:

El Rococó és un moviment artístic nascut a França, que es desenvolupa de forma progressiva entre els anys 1730 i 1760 aproximadament.

El Rococó és definit com un art individualista, antiformalista i cortesà. La seva característica principal és la màxima recarregació de les cosas encara que també es caracteritza pel gust pels colors lluminosos, suaus i clars. Predominen les formes inspirades en la naturalesa, la mitologia, la representació dels cossos nus, l'art oriental i especialment els temes galants i amorosos. És un art bàsicament mundà, sense influències religioses, que tracta temes de la vida diària i les relacions humanes, un estil que busca reflectir el que és agradable, refinat, exòtic i sensual.






 

















ART HIPERREALISME:

L'hiperrealisme és una tendència radical de la pintura realista sorgida als Estats Units a finals dels anys 1960 que proposa reproduir la realitat amb més fidelitat i objectivitat que la fotografia. De vegades es confon amb el fotorealisme que és menys radical, és a dir, són pintures que són iguals que fotografies.

 




ART NAIF:

 És el corrent artístic caracteritzat per la ingenuïtat i espontaneïtat, l'autodidactisme dels artistes, els colors brillants i contrastats i la perspectiva acientífica captada per intuïció. En molts aspectes, recorda l'art infantil, moltes vegades aliè a l'aprenentatge acadèmic. Els autors intenten imitar la ficció ja que lo realista ho troben a les càmeras.
          


ART MINIMALISTA:

Vol dir qualsevol cosa que hagi estat reduïda a l'essencial, despullada d'elements sobrants. És creat al començament del degle XXI .És també el significat a simplificar tot al mínim. Aquest significat queda més clar si s'explica que minimalisme en realitat vol dir minimismo.En conclusió, intentar trobar art a les coses simples i quotidianes.